1 - 1

Capelle 1

14 augustus 2021 14:30

Opstelling

De laatste wedstrijd in de (te korte) oefencampagne eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen hoofdklasser vv Capelle. Na een uur spelen scoorde aanvoerder Lars Bosscha de 0-1. Tien minuten voor tijd maakte invaller Giovanni Hiwat, tot grote vreugde van hemzelf de gelijkmaker.

Oude bekenden

Voormalig Topklasser vv Capelle speelt alweer enkele seizoenen in de Hoofdklasse maar met spelers die een verleden hebben bij onder andere Kozakken Boys en ASWH zoals Julian Agatowski, Sander Fischer, Ismail Yildirim, Jeffrey Rijsdijk en Lars Bosscha is het duidelijk dat deze ploeg zo snel mogelijk naar de Derde divisie wil. Voor SteDoCo stonden twee oude bekenden aan de aftrap, namelijk Wesley Pollemans en Bram van Eijk.

Testcase

Deze wedstrijd gold als laatste testcase voor Frans Adelaar om tot de ideale basiself te komen, want de competitie begint aanstaande zaterdag al. De keeperspositie lijkt vergeven aan Stephan Veenboer. Naast zijn goede keeperswerk in de wedstrijden die hij keepte komt nog eens het feit dat zijn concurrent Petar Stoskovic afgelopen zaterdag geblesseerd moest toekijken. Links achterin viel Yannick Cortie al na 20 minuten met een blessure uit, waardoor Mitchell de Zwart zeker lijkt van die positie. Rechtsachter heeft Etiën Mariana alle wedstijden (geheel of gedeeltelijk) gespeeld. Centraal achterin lijkt Bryan Jongeneel en zekerheidje. Naast hem zal het waarschijnlijk gaan tussen Steven Edwards en Laurens van der Voort.

Verlossing

Op het middenveld zal aanvoerder Joran Schröder zeker zijn van zijn plaats. Voor het eerst speelde hij samen met spits Olivier Pilon. Helaas hebben zij in de oefencampagne door vakanties maar één wedstrijd samen kunnen spelen. De overige twee posities moeten verdeeld worden onder Ibi Touré, Guytano dos Santos, Simon van Zeelst, Jeroen Sterrenburg en Milad Intezar. Dat lijkt me geen eenvoudige keuze, want dan moet je een paar hele goede voetballers aan de kant laten, maar dat is inherent aan een sterke selectie. Deze mannen kunnen natuurlijk ook ergens anders spelen dan op het middenveld, dat hebben ze in voorafgaande wedstrijden wel bewezen. Voorin vinden we naast eerdergenoemde Pilon op links Vincent Verheul. Op rechts speelde zaterdag Sterrenburg, omdat Benjamin van Wanrooij afwezig was. Twintig minuten voor tijd viel Hiwat in en liet hij zien dat hij een grote concurrent is van Van Wanrooij op die positie, maar ik weet niet of hij al een hele wedstrijd kan spelen. Hiwat scoorde met een prachtig schot en was daar heel blij mee. Zo te zien voelde dit doelpunt bij hem als een verlossing.

Ippon

Het doelpunt van Hiwat was niet voldoende voor de winst. Net als de voorgaande drie oefenwedstrijden kwam SteDoCo ook tegen Capelle op achterstand en alleen tegen Achilles Veen kon dat nog omgekeerd worden. SteDoCo kreeg zeker kansen om de score te openen, maar de grootste kansen kwamen toch echt van de gasten. De 0-1 werd in de 62e minuut binnengetikt door Bosscha, die volledig vrij werd gelaten door de verdediging van SteDoCo. Voorafgaand paste de scheidsrechter goed de voordeelregel toe, nadat Jongeneel met een prachtige heupworp zijn tegenstander tegen de grond werkte. In Tokyo zou hij met een ippon als winnaar van de (judo)mat hebben kunnen lopen. Het is duidelijk dat de oefencampagne van vorig seizoen qua resultaten beter verliep, want toen werd er geen wedstrijd verloren. Maar resultaten zijn wat mij betreft niet belangrijk in een oefenwedstrijd (al zal Simeone, coach van Atletico Madrid daar anders over denken). Hoewel je als coach elke wedstrijd wil winnen, zal Adelaar vooral naar andere dingen kijken. Hij heeft nog een kleine week en dan moeten de elf namen op het wedstrijdformulier staan. Ik ben benieuwd!

De wedstrijd tegen Sportlust ’46 begint in Woerden om 15:00 uur