SteDoCo MO17-1

2e klasse 11

19 september 2020 10:30

Opstelling SteDoCo MO17-1

Zaterdag rekenden de meiden van MO17-1 overtuigend af met het altijd lastige Hardinxveld. Aan de Sluisweg werd het een fraaie 0-2 overwinning, dankzij 2 doelpunten van Noëlle

Raar

Het zal dit seizoen ongetwijfeld een raar seizoen worden. Niet alleen blessures en afgelastingen door slechte velden zullen een rol spelen, maar uiteraard ook corona-gerelateerde zaken.  De meiden zullen blij zijn met elke wedstrijd die gespeeld gaat worden. De laatste bekerwedstrijd tegen Woudrichem, die op het programma stond voor afgelopen woensdagavond werd helaas afgelast, maar de eerste competitiewedstrijd ging gelukkig wel door. Met de hulp van drie meiden van de MO15-1 togen we naar Hardinxveld, waar op veld 3 de degens werden gekruist met de leeftijdsgenoten uit Hardinxveld.

Heer en meester

De eerste helft was absoluut voor SteDoCo. De meiden waren heer en meester (rare uitdrukking in dit geval) op het veld. Ze waren diverse keren dichtbij de openingstreffer, maar de lat en een goede keeper stonden dat in de weg.  Pas na ruim 20 minuten deed Hardinxveld iets terug, maar SteDoCo heeft ook een goede (interim)keeper, in de persoon van Nessa. SteDoCo was sterker en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Het was Noëlle die na ruim een half uur de score opende en dat was geheel terecht.

Lucht

Na rust lagen de verhoudingen op het veld iets anders. Hardinxveld speelde met meer druk naar voren en SteDoCo kwam daar moeilijk onderuit. Hele grote kansen kwamen daar ook weer niet uit voort, dankzij goed verdedigend werk. Toen was het weer tijd voor SteDoCo. Na ruim tien minuten in de tweede helft ging Noëlle goed door na een mooie pass van Roos en scoorde zij de belangrijke tweede goal, die de meiden wat meer lucht gaf. Toch bleef het nog spannend, want je weet nooit wat er nog gebeurt als de aansluitingstreffer gescoord wordt. Gelukkig gebeurde dat niet en zo was na 80 minuten de eerste overwinning in de competitie een feit. Een prachtig resultaat om trots op te zijn.

Volgende week speelt MO17-1 om 12 uur thuis tegen Dubbeldam MO17-1