2e klasse 08

26 september 2020 11:45

Peter Flint

Opstelling

Zaterdag boekte JO15-1 een prachtige overwinning op Ophemert JO15-1. Het werd op het Hoornaarse kunstgras een klinkende 4-1 voor de mannen van Hayler Tamboer.

Versterkingen

Met een aantal versterkingen uit de JO14-1 begon JO15-1 aan de wedstrijd. Geplaagd door blessures en andere ongemakken is het helaas een beetje behelpen aan het begin van dit seizoen, maar het spelplezier en niveau leiden daar niet onder. Het was vanaf het begin al duidelijk dat SteDoCo de betere ploeg was. Ophemert kwam niet  in het spel voor. Er werd goed druk gezet en we kregen diverse kansen. Het duurde echter tot de 18e minuut voordat er gescoord werd. Niels wist de bal heel knap aan de achterlijn binnen te houden en zette goed voor. De keeper zat er nog aan, maar in de rebound tikte Nick de 1-0 binnen. Daarna was het tijd voor Raoul. Nadat hij eerst nog net over en een minuut later net naast schoot was het in de 31e minuut wel raak. Hij schoot in de rebound raak en zo stond er een verdiende 2-0 voorsprong op het bord.

Veilige marge

Na rust ging SteDoCo door met goed voetballen en veel druk zetten. Er waren meteen kansen voor Teun en Lucas, maar geen doelpunt. Daarna was het tijd voor Sam. Na twee keer een goed schot, maar telkens een tegenstander op zijn weg, was het in de 43e minuut wel raak met een prachtig schot, onbereikbaar voor de keeper.  Met deze veilige marge kon de trainer hier en daar wisselen, maar het had voorlopig geen invloed op het spel. Tien minuten voor tijd maakte Nick zijn tweede van de dag en de vierde voor SteDoCo. Ophemert, dat in de hele wedstrijd geen kans gecreëerd had, werd nu eindelijk gevaarlijker en prompt viel vijf minuten voor tijd de 4-1 en het moet gezegd, er ging een mooie aanval aan vooraf.

De kop is er af, de eerste punten zijn binnen. Volgende week gaat de reis naar Dordrecht. Om 10 uur spelen we tegen Oranje Wit JO15-3, dat hun eerste wedstrijd met 2-0 verloor van Noordeloos JO15-1