8 - 1

FC Dordrecht Jong

18 augustus 2020 20:15

Opstelling

De 5e oefenwedstrijd eindigde in een gemakkelijke 8-1 overwinning met wederom een hattrick van Joran Schröder.

Verdedigingsblok

Dit keer vormden Touré en Edwards het verdedigingsblok met Wielinga en Mariana op de backposities. Ze werden deze avond nauwelijks op de proef gesteld. Op het middenveld speelden Pinarci, Sterrenburg en Tiebosch en in de aanval van Wanrooij, dos Santos en Vicento. Zoals gezegd werd de verdediging nauwelijks getest, SteDoCo was te sterk, FC Dordrecht te onnauwkeurig. Touré strafte een fout bij de tegenstander al in de 4e minuut af en Sterrenburg vergrootte na een half uur de voorsprong na een slim overstapje van Vicento. Nadat Bouwmeester de hoop bij de gasten terugbracht was het twee minuten later Tiebosch die een vrije trap keurig in de hoek plaatste.

Vers

Na de rust kwamen een paar verse krachten in het veld.  Pereira en Jongeneel namen de plaatsen van Edwards en Touré in, waarbij deze laatste een linie naar voren schoof en Sterrenburg het veld verliet. Pinarci stond zijn plaats af aan Intezar en Vicento stond de spitspositie af aan Schröder, die nog geen 25 minuten nodig had voor zijn 2e hattrick in de oefencampagne. De overige goals kwamen van Tiebosch (vrije trap via de muur) en Van Wanrooij (harde werken werd beloond en hij was er zeer blij mee). De tweede helft was het duidelijk dat SteDoCo gas bij gaf en meer druk zette met die 5 goals als resultaat. Het had zelfs nog meer kunnen zijn, maar Tiebosch miste een penalty. Normaal is Schröder de aangewezen penaltynemer, maar hij gunde hem zijn teamgenoot, dit tot ongenoegen van Adelaar.

Vuist

Ook in deze wedstrijd mocht reservekeeper en SteDoCo-jongeling Jochem v.d. Werff nog een klein half uur meedoen. Hij had zeer weinig te doen, want FC Dordrecht was niet bij machte om een vuist te maken. SteDoCo was heer en meester op het veld en de verdediging werd nauwelijks serieus getest. Maar ongetwijfeld is Adelaar weer wat wijzer geworden en ik ben benieuwd wie er uiteindelijk de basiself mogen vormen. Daarvoor zullen er nog een paar keuzes gemaakt moeten worden en dus ook een paar spelers moeten worden teleurgesteld. Ik zag enkele geblesseerden ook weer hun meters maken voor de wedstrijd, waardoor de keuze nog ruimer gaat worden. De laatste test is aanstaande zaterdag, dan spelen we tegen zondagderdedivisionist Gemert en ik ben benieuwd wie er dan om 14:30 uur aan de aftrap staan.

Let op! Ook voor deze wedstrijd moet je je registreren en denk aan de 1,5 m afstand!