SteDoCo JO15-1JM

Groep 2 004

8 september 2020 18:30

Opstelling SteDoCo JO15-1JM

De wedstrijd tegen Beesd JO15-1 van afgelopen dinsdagavond eindigde voor SteDoCo JO15-1 in een nipte 1-0 nederlaag.

Blessures

In verband met een aantal blessures werd deze wedstrijd verplaatst van zaterdagmorgen naar dinsdagavond. Om 18:30 uur klonk het beginsignaal al en dat was ongeveer het enige hoogtepunt in de eerste helft. Of het moet het rustsignaal zijn. Verder gebeurde er niet zo heel veel. De thuisploeg was iets sterker zonder echter tot doelrijpe kansen te komen. SteDoCo wist ook niets te creëren. De jongens bleven in de rust op het veld en werden toegesproken en geïnstrueerd door hun nieuwe coach Hayler. En dat had effect!

Pionnetjes

Er werden wat pionnetjes verzet op het veld en de beuk ging er in! Vroeg druk zetten, achterin 1 op 1 en een niet aflatende strijd om de bal weer te veroveren als die in andere handen (of eigenlijk voeten) was gekomen. Het resulteerde in een aantal kansen voor SteDoCo en 0 kansen voor Beesd. Nick had de pech dat een vrije trap van bijna vanuit de middencirkel op de lat eindigde. Met de nieuwe tactiek was er natuurlijk ook het gevaar dat Beesd er een keer doorheen kwam en dat gebeurde na een klein half uur in de tweede helft. Bij die eerste keer was het nog duidelijk buitenspel en ging de vlag omhoog, maar een minuut later gebeurde het weer, maar toen kwam de tegenstander van eigen helft en dus geen buitenspel. Uiteindelijk belandde de bal achter Janco: 1-0 achter.

Vrije trap

De jongens probeerden nog van alles, Nick schoot in de laatste minuut nog een vrije trap prachtig in de kruising, maar de keeper redde fantastisch. Zodoende werd er met miniem verschil verloren en ligt SteDoCo we uit de beker. Geen ramp, maar wel jammer natuurlijk. Opvallend bij voetbal is de gekleurde bril en die was dinsdagavond ook aanwezig. Beesd zou terecht gewonnen hebben hoorde ik om me heen, maar door mijn gekleurde bril zag ik dat toch iets anders. Minimaal een gelijkspel was terecht geweest en misschien  zelfs een overwinning, omdat SteDoCo de tweede helft veel beter en gedurfder speelde. Maar goed, het mocht niet zo zijn en op basis van de tweede helft is er vertrouwen voor de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen LRC. Het zal echter niet meevallen, want LRC won de beide bekerwedstrijden met 4-1 en 4-0.

De wedstrijd in Hoornaar begint om 10:15 uur