SteDoCo MO17-1

Groep 2 25

30 september 2020 19:30

Opstelling SteDoCo MO17-1

Het was erop of eronder woensdagavond. Er moest met minimaal 2 goals verschil gewonnen worden van Woudrichem om de volgende ronde van de beker te bereiken. En dat lukte, want er werd maar liefst 5 x gescoord, in één helft!

Kantine dicht

Het was een prachtige voetbalavond in Woudrichem. Het was niet te koud en er was weinig wind. Helaas was de kantine dicht, maar we hadden een koffiedame in ons midden.  Met 4 meiden van de MO15-1 in de selectie als hulp begon SteDoCo de eerste helft uitstekend. Er kwamen legio kansen, maar onder andere Tessa, Noëlle, Isa en Sam hadden het vizier niet op scherp. Later ging SteDoCo een beetje mee met de tegenstander. Lange ballen in niemandsland en met z’n allen op een kluitje. Achterin werd er echter niks weggegeven, zodat we met 0-0 de rust in gingen.

Tactisch plan

Met in het achterhoofd dat we toch echt minimaal 2 x moesten scoren wijzigde coach Henri iets aan zijn tactisch plan. Hij posteerde veel snelle meiden voorin om die eerste goal maar te forceren. Het resultaat kwam sneller dan verwacht, want bijna vanaf de aftrap sprintte Noëlle naar het doel en plaatste de bal strak achter de vijandelijke keeper: 0-1. De ban was gebroken. Er werd goed gevoetbald, er kwamen weer kansen, maar Roos schoot net naast en Lysannes schot werd gepareerd door de keeper. In de 51e minuut claimde heel SteDoCo en Noëlle in het bijzonder een penalty, maar de scheidsrechter gaf ‘m niet. Een minuut later echter wees ze wel naar de stip nadat Lysanne onderuit werd gehaald. Roos benutte dit buitenkansje feilloos en scoorde de zo gewenste tweede goal.

Weelde

We wisten dat Woudrichem nauwelijks gevaarlijk was, maar een marge van 2 was toch wat weinig, dus werd er vrolijk verder aangevallen en 3 minuten later schoot Lysanne de 0-3 tegen de touwen. Wat een weelde! SteDoCo bleef de aanval zoeken op zoek naar nog meer goals. Niet dat we achterin iets te vrezen hadden met die uitstekende verdediging en de betrouwbare keeper van vanavond, Loïse. Nadat Lysanne tegen de lat schoot was Dominique er als de kippen bij om in de rebound de 0-4 tegen het dak van het doel te knallen. En alsof dat nog niet voldoende was om het krachtsverschil uit te drukken schoot Isa een paar minuten voor tijd met links prachtig de 5e van de avond in het doel, wat een poeier!

Blij

Na het laatste fluitsignaal waren de meiden dan eindelijk een keer echt blij met een overwinning, en terecht natuurlijk. Goed gespeeld, veel gescoord, achterin niks weggegeven, en in plaats van ST Almkerk/Altena gaat SteDoCo naar de volgende ronde. Het eerste succes voor deze groep is binnen!

Zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd, om 11:30 thuis tegen Sliedrecht MO17-1. Helaas kan ik niet “tot dan” schrijven, want thuispubliek is helaas niet welkom. De komende paar weken zullen sowieso de uitspelende clubs in het voordeel zijn wat betreft aanmoedigingen, want uitpubliek is, zo bleek wel in Woudrichem veruit in de meerderheid.