Groep 2 25

5 september 2020 12:30

W.A.K. (Wim) van Muijlwijk

Opstelling

De tweede bekerwedstrijd van MO-17-1 eindigde in een 2-2 gelijkspel. Het venijn zat in de staart, want de gelijkmaker van Almkerk/Altena viel in de laatste minuut.

Versterking

Met versterking van drie speelsters uit de MO15-1 (Sophie, Tess en Do) werd er onder een stralende septemberzon om 12:30 uur op veld C afgetrapt. Maud en Fleur konden niet meedoen en Lara moest in de warming up afhaken. Maar er bleef genoeg kwaliteit over om er een echte wedstrijd van te maken. Nessa was deze keer (gedwongen?) aanvoerder en die taak volbracht ze tot het einde toe uitstekend! Gedurende de wedstrijd nam de publieke belangstelling gestaag toe, zelfs enkele spelers van heren 1 waren aandachtige toeschouwers.

Wind

De wind waaide behoorlijk en in de eerste helft hadden de meiden ‘m schuin in de rug. De wedstrijd begon voortvarend, want binnen tien minuten hadden we de voorsprong te pakken. Noëlle ging op de keeper af en scoorde 1-0. Het was duidelijk dat deze tegenstander in veel opzichten van een andere orde was dan die van vorige week (Sleeuwijk). Ze waren stugger, venijniger, harder en elke (uiteraard nadelige) beslissing van de scheidsrechter werd, vooral door de trainer met veel bombarie afgekeurd, dan wel aangevochten.  SteDoCo was in de eerste helft beter, maar kansen van onder andere Tessa en Noëlle werden helaas niet verzilverd.

Lastiger

De tweede helft had SteDoCo het een stuk lastiger en helaas viel de gelijkmaker al na een paar minuten. Twee minuten later hadden we de voorsprong weer kunnen pakken, maar Noëlle schoot op de lat. De wedstrijd werd harder en pittiger, maar gelukkig kwamen we in de 62e minuut wel op voorsprong: Noëlle schoot de 2-1 tegen de touwen. De tegenstander ging meer op de aanval spelen, SteDoCo kon echter niet profiteren van de ruimte. SteDoCo verdedigde de voorsprong met vrouw en macht, maar er kon niet voorkomen worden dat in de allerlaatste minuut de gelijkmaker op het denkbeeldige scorebord kwam. Maartje raakte de bal nog met haar vingertoppen aan en heeft bij die actie, naar nu blijkt, haar vinger gebroken. Maartje, beterschap!

Al met al was het geen fijne wedstrijd, maar die horen er ook bij. Er zit “strijd” in het woord wedstrijd en dat is wat de meiden absoluut hebben laten zien. Aanstaande zaterdag is de laatste bekerwedstrijd, uit om 10:30 uur in en tegen Woudrichem.