Scheidsrechter

Wim Bronsvoort

Onbekend

Opstelling

SteDoCo liep afgelopen zaterdag, onder zeer natte omstandigheden en zonder publiek, tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Excelsior’31 pakte met 1-3 de overwinning. Daar zag het op basis van de 1-0 voorsprong door Benjamin van Wanrooij lange tijd niet naar uit. De gelijkmaker viel immers in de 80e minuut terwijl de 1-2 en 1-3 in de 85e en 86e minuut op het scorebord kwamen te staan. Derhalve een late nederlaag, maar vooral op basis van de tweede helft nam Excelsior’31 terecht de 3 punten mee naar Rijssen.

SteDoCo en Excelsior’31 waren zeker de eerste helft aardig aan elkaar gewaagd. Beide ploegen zochten vanuit de omschakeling de aanval waardoor er een mooi tactisch spel ontstond. Trainer Adelaar positioneerde Hayri Pinarci en Ibi Toure op het middenveld waarbij ook Benjamin van Wanrooij en Vincent Verheul tot op de middenlijn de tegenstander opvingen. Op papier stond net voor de verdediging Marlon Pereira maar die was deze middag over het gehele veld te vinden om daar waar nodig druk op de verdediging van Excelsior’31 te zetten of om achterin verdedigend bij te springen. Achterin stond het verdedigend ook uitstekend met Jesse Wielinga, Bryan Jongeneel, Steven Edwards en Milad Intezar. Keeper Mark Smith had de eerste 45 minuten niet al te veel te doen. Centraal voorin stond, bij afwezigheid van de geblesseerde Joran Schröder, Charley Vicento waarvan in zowel verdedigend als in aanvallend opzicht ook veel werd gevraagd. Een tactiek die zeker in de eerste helft goed uitpakte met een compliment voor de strijd die er over het gehele veld werd geleverd. Met een mooi voetbalgevecht als resultaat waarbij ik via de app ook vernam hoe de supporters thuis de wedstrijd via de livestream beleefden.

Het was Charley Vicento die iets over het half uur zijn lichaam er stevig inzette waardoor de bal voor de voeten van de rappe Vincent Verheul kwam. Met overzicht bereikte hij bij de tweede paal de mee sprintende Benjamin van Wanrooij, die in twee termijnen de bal achter keeper Melvin Koetsier in het doel kreeg. 0-1 op het scorebord en wederom een belangrijk doelpunt van Van Wanrooij.
Het resterende deel van de eerste helft veranderde niet veel aan het wedstrijdbeeld. Twee ploegen die vanuit de verdedigende stellingen de aanval zochten, met verzorgd voetbal van twee kanten. Niettemin kwam SteDoCo net voor rust met de schrik vrij, toen de assistent-scheidsrechter voor buitenspel vlagde bij de gelijkmaker van Derian Reinders. De beelden terugkijkend twijfel ik nog steeds of dit een terecht vlagsignaal was. Vanaf de tribune was het sowieso niet waarneembaar. Met de 1-0 voorsprong voor SteDoCo werden de kleedkamers opgezocht.

Excelsior’31 pakte in de tweede helft gelijk het initiatief. SteDoCo werd steeds verder in de verdedigende stellingen gedrukt, overigens zonder dat er veel kansen door Excelsior’31 werden gecreëerd. Niettemin werd de druk op SteDoCo langzaam maar zeker opgevoerd. Daarbij kwam dat de speelwijze van SteDoCo in de eerste helft al veel kracht had gekost. Bij Pinarci, Toure en ook Pereira vloeiden de krachten langzaam weg. Niet onlogisch want er werd veel arbeid geleverd. Hayri Pinarci en Charley Vicento werden mede daarom ook in de 77e minuut gewisseld voor Yannick Cortie en Jeroen Sterrenburg.

Het was echter SteDoCo dat zich steeds slechter onder de druk van het dynamische Excelsior’31 kon uitvoetballen. Ook de ballen op Charley Vicento werden steeds meer onnauwkeurig waardoor ook Vicento steeds minder aan voetballen toekwam. Met uitstekend combinatievoetbal zocht Excelsior alleen nog maar de aanval terwijl SteDoCo steeds meer moeite kreeg om de bal in de ploeg te houden. Nadat een echte kans nog werd gemist, was het Excelior’31 dat in de 80e minuut de gelijkmaker maakte via invaller Givan Werkhoven. En toen ging het snel, zeker toen Steven Edwards onfortuinlijk en in een reflex een voorzet met zijn arm raakte. Zonder te twijfelen stuurde scheidsrechter Bronsvoort Edwards uit het veld en gaf daarbij een penalty. Zeer zwaar gestraft want de bal was vermoedelijk niet in het doel gegaan. Geel was daarom wat mij betreft meer op z’n plaats geweest. Aanvoerder Hakim Ezafzafi schoot de bal achter doelman Mark Smith, Excelsior’31 op een 1-2 voorsprong.

Het slotstuk van deze voetbalmiddag kwam echter van de voet van één van de beste spelers van Excelsior’31, Derian Reinders. Een voorzet vanaf links werd door hem in één keer op de pantoffel genomen en de bal verdween prachtig in het doel van SteDoCo. Als supporter van SteDoCo vond ik het ‘wat minder’ maar als voetballiefhebber kan ik hier van genieten. Met dit prachtige doelpunt stond de einstand van 1-3 op het scorebord. Complimenten voor beide ploegen met overall een terechte winnaar Excelsior’31.

De eerstvolgende wedstrijd van SteDoCo staat in het teken van de voorronde van de TOTO KNVB-beker. Dinsdagavond speelt SteDoCo om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen competitiegenoot FC Lisse. De winnaar van deze wedstrijd treft eind oktober in de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker Derde divisionist Westlandia (zo). Succes mannen!