USV Hercules 1 (zon)

1 - 4

8 augustus 2020 11:30

Opstelling SteDoCo 1

Tegen de zondagderdedivisionist USV Hercules boekte SteDoCo afgelopen zaterdag een overtuigende 1-4 overwinning.

Bloedheet

Op een kunstgrasveld van buurvereniging Sporting ’70 moesten de mannen van Adelaar de oefenwedstrijd tegen de oudste voetbalclub van Utrecht (en één van de oudste van Nederland) in de bloedhitte afwerken. Vanwege die hitte was het aanvangstijdstip al vervroegd naar 11:30 uur, maar of het veel scheelde was de vraag. Oefenwedstrijden zullen al niet de meest geliefde wedstrijden zijn die een speler moet spelen, maar als het dan ook nog 35 graden is, dan helpt dat zeker niet.

Basiself

Zo langzamerhand zal Adelaar toewerken naar de ideale basiself. Veel posities zijn minimaal dubbel bezet en daardoor is vrijwel niemand zeker van een basisplaats. Ik denk dat alleen Mark Smith zeker is van een plek, aangezien tweede keeper Mark van Ingen nog geblesseerd is. Voor de rest zal iedereen moeten strijden voor een basisplaats, hoewel er nog wel een paar spelers zullen zijn, die een hele grote kans maken om voor de eerste wedstrijd om het “echie” (29 augustus tegen Den Hoorn) op het wedstrijdformulier zullen staan, maar laat ik niet op de zaken vooruilopen. De achterlinie werd deze keer gevormd door Cortie, Jongeneel, Pollemans en Mariana, waarbij duidelijk is dat Cortie nog steeds moet wennen en ik hoop van harte dat we in hem de linksback hebben gevonden waar we al een tijdje naar op zoek zijn. Op het middenveld good old Wielinga en Intezar met daarvoor Sterrenburg. In de aanval deze keer Verheul, Dos Santos en Schröder.

Orde op zaken

Al vroeg in de wedstrijd was het bij de eerste de beste aanval van Hercules na een snelle uitbraak  raak en scoorde Van Lunteren de 1-0 voor de thuisploeg. SteDoCo stelde in de eerste helft, die tweemaal even werd onderbroken voor een zeer gewenste drinkpauze, orde op zaken. Eerst scoorde Intezar, na een mooie actie van Schröder, daarna mocht Schröder de penalty nemen en scoren, nadat Mariana binnen de zestien werd vastgehouden en tot slot scoorde Verheul uit een razendsnelle counter die hij zelf opzette.

Bekend beeld

In de rust een bekend beeld bij SteDoCo. Een zevental frisse krachten (dit keer 7, want Nando Wormgoor heeft zijn contract ingeleverd) die zich warm(er) lopen en gaan invallen. Vier spelers bleven vooralsnog in de tweede helft op het veld, namelijk Schröder, die achter de spits ging spelen (later weer gewisseld voor Sterrenburg), Intezar, die rechtsback ging spelen (later weer gewisseld voor Mariana) en linksback Cortie (later weer gewisseld voor Jongeneel). Mark Smith bleef op z’n post en hield de één. De einduitslag werd bepaald door Tiebosch, die de bal strak kreeg aangespeeld door Vicento en zo de 1-4 maakte. Een mooie uitslag, maar je koopt er in de voorbereiding niks voor. Belangrijkste is dat de spelers weer wat minuten hebben gemaakt, dat Adelaar en Lems weer wat wijzer zijn en dat we geen blessures hebben opgelopen.

De volgende wedstrijd is weer thuis. We spelen op zaterdag 15 augustus om 14:30 uur tegen eersteklasser Heinenoord, getraind door Joop Hiele.