SteDoCo speelt een goede wedstrijd en behaalt daarmee een dik verdiende 3-0 overwinning

3 - 0

Ajax

20'
Joran Schröder (intikker)
41'
46'
Illias Boudouni
Moiz da Silva
Joran Schröder (afstandschot)
65'
67'
Mitchell Burgzorg
68'
Serghino Sanches
Jake Wollgarten
75'
Jack van Moerkerk
93'

3e divisie 3e divisie zat

23 november 2019 14:30

Jaafar Aafouallah

Opstelling

SteDoCo begon afgelopen zaterdag met een enigszins bijzondere opstelling aan de wedstrijd. In het verdedingscentrum waren Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel en Jason Wall geposteerd en aan de flanken, tevens als “halve middenvelders”, Bram van Eijk en Etiën Mariana. Marlon Pereira en Jesse Wielinga vulden, als “full timers” het middenveld . In de voorhoede was Joran Schröder weer terug op zijn vertrouwde spitsplaats, geflankeerd door  de “vaste krachten” Benjamin van Wanrooij en  Vincent Verheul.  Hayri Pinarci kwam hierdoor op de reservebank terecht. Het bleek een gouden opstelling, want na enige gewenning van SteDoCo’s kant wist de tegenstander niet echt raad met deze opstelling en speelwijze. Veelal was Ajax aan de bal, maar rendement leverde dat niet op. SteDoCo daarentegen liet graag de bal aan de tegenstander, om vervolgens, vaak via de “hoogstaande” backs, verrassend uit te breken. Dat leverde uiteindelijk 3 prachtige doelpunten op. De enige echte kans van de tegenstander werd op sublieme wijze door Mark Smith onschadelijk gemaakt.

Effectief

Na enige plaagstoten, waarin SteDoco duidelijk aangaf deze middag de 3 punten in huis te willen houden, was het Benjamin van Wanrooij die zijn man uitspeelde en de bal zuiver op Vincent Verheul plaatste. Laatst genoemde rondde feilloos af: 1-0. In het gedeelte daarna zakte SteDoCo wat in en Ajax kreeg op die maniet een veldoverwicht, zonder daar echter iets effectiefs mee te (kunnen) doen. Sterker nog, SteDoCo bleef kansen creëren

Rush

Zo’n 5 minuten voor de rust zette Bram van Eijk net voor de middenlijn een geweldige rush in, waarbij hij uiteindelijk de bal panklaar op Joran Schröder passte, die met een simpele voetbeweging de 2-0 op het scorebord kon zetten. De rust kwam hiermee met een verdiende voorsprong.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien, waarbij gezegd moet worden, dat Ajax steeds minder in balbezit kwam. Dat kwam waarschijnlijk ook wel omdat de SteDoCo spelers zich steeds meer in de hierboven geschetste tactiek wisten te vinden en er daardoor bij een aantal een vorm van passie viel te bespeuren.

Hakje

SteDoCo rook meer en uit een voorzet van Benjamin werd de bal door Vincent hoog overgeschoten. Uit een goede actie van Bryan Jongeneel kwam weer een rush van Bram van Eijk, die op snelheid en doorzetting de achterlijn haalde. De pass op Benjamin van Wanrooij was goed, maar, bijna op de doellijn staande probeerde deze  de bal met een hakje de doellijn te laten passeren, maar de bal rolde net naast het doel. Echt zonde, want dit zou een doelpunt zijn geweest om in te lijsten.

Flitsende reactie

Niet lang daarna kreeg Ajax een uitgelezen kans om de aansluittreffer te maken. Uit een corner werd de bal keihard in de bovenhoek gekopt. Echter, daar waar iedereen dacht aan 2-1, had Mark Smith een katachtige reactie in huis en met een uiterste inspanning wist hij de bal tot corner te verwerken. SteDoCo ging met steeds meer zelfvertrouwen voetballen en aan het spel van Ajax was af te lezen, dat zij er niet meer echt in geloofden. Op het halfuur werd nog een doelpunt voor SteDoCo voorkomen door de bal voor de lijn weg te koppen.

Beauty

Met nog 25 minuten te spelen gooide SteDoCo de wedstrijd definitief in het slot. Na een goede actie van Vincent Verheul, gevolgd door een combinatie met Jesse Wielinga wist laatst genoemde de bal op maat bij de vertrekkende Joran Schröder te krijgen. Deze speelde zijn directe tegenstander ogenschijnlijk gemakkelijk uit en liet vanaf randje 16 een krullend en dalend schot op doel los. Zelf keek ik in de lijn van de bal en ik moet zeggen dat eerst niet duidelijk was of hij wel onder lat zou komen. Echter, op het laatste moment kwam er een zakkende beweging, zodat hij, onhoudbaar voor de keeper, in het doel verdween. Een beauty!

Zakelijk

Daarna was Ajax gebroken en kon SteDoCo zonder problemen de wedstrijd uitspelen. Dat gebeurde dan ook degelijk en zakelijk. Zo wist SteDoCo een belangrijke wedstrijd, als het gaat om de ranglijst, te winnen en is inmiddels de 10e plaats bereikt.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Harkemase Boys op bezoek, aanvang 14.30 uur. Tot dan.