SteDoCo haalt in tegen Zwaluwen - SteDoCo

SteDoCo haalt in tegen Zwaluwen

SteDoCo haalt in tegen Zwaluwen

1 mei 2018 20:15


Aanstaande zaterdag speelt SteDoCo een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen. Dit is een inhaalwedstrijd vanwege de terreinafkeuring op 17 maart j.l.
In de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 was Zwaluwen één van de tegenstanders in de hoofdklasse B. SteDoCo eindigde toen 4 keer als winnaar. De heenwedstrijd in Vlaardingen, in november 2017, eindigde in 2-3.

Zwaluwen speelt al voor het achtste seizoen in de hoofdklasse en is altijd een ploeg om rekening mee te houden. Zo werd in dit seizoen met 2-1 van het ongenaakbaar geachte Noordwijk gewonnen. Met 36 punten uit 26 wedstrijden wordt de 9e plaats op de ranglijst ingenomen. Normaal gesproken kunnen onze gasten er van uitgaan, dat rechtstreekse handhaving in deze competitie zal worden afgedwongen, maar zeker is dat niet en een voorspelling daarover is altijd risicovol. Afgelopen zaterdag werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen het Mijdrechtse Argon. Laatst genoemde club is door deze uitslag gedegradeerd uit de hoofdklasse.

SteDoCo doet nog volop mee, als het gaat om het bereiken van de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie. Echter, de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Jodan Boys was vorige week toch even een streep door de rekening. Maar gelukkig laten de concurrenten ook regelmatig steken vallen, dus er blijft hoop op een toetje na deze competitie. Met 50 punten uit 26 wedstrijden wordt de 4e plaats ingenomen, 1 punt onder Hoek en 2 punten boven Achilles Veen. Beide laatstgenoemde clubs hebben een wedstrijd meer gespeeld, dus SteDoCo zou zaterdag met een overwinning goede zaken kunnen doen. Echter, dat zal nog wel moeten worden waargemaakt, want Zwaluwen zal middels een goed resultaat in deze wedstrijd weer een stap richting handhaving willen zetten.

Al met al zullen de wedstrijden van aanstaande zaterdag tegen Zwaluwen en die van volgende week tegen Hoek waarschijnlijk van cruciaal belang blijken te zijn voor het verdere verloop van de competitie.

Succes toegewenst!

 

De pupil van de wedstrijd is deze week Isa Tromp, speelster van SteDoCo MO11-1


 

De  wedstrijdsponsor is het Groot-Ammerse GENPOWER BV


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!